Goed omgaan met medicijnen

Miljoenen Nederlanders gebruiken dagelijks medicijnen. Om snel beter te worden of om zo gezond mogelijk te blijven. Veel mensen zouden zonder medicatie niet goed kunnen functioneren.

Het is belangrijk om medicijnen op de juiste manier te gebruiken, zodat ze zo goed mogelijk werken en de kans op bijwerkingen zo klein mogelijk blijft.

Uw apotheker bewaakt uw medicatie. Daarmee zorgt uw apotheker dat u veilig uw medicijnen kunt gebruiken. Hij let bijvoorbeeld op uw leeftijd, gewicht, geslacht, nierfunctie en op de andere medicatie die u gebruikt. Gaan de verschillende medicijnen wel samen? Past de medicatie bij u? Klopt de dosering? Zo nodig neemt hij contact op met uw behandelend arts en wordt de medicatie in samenspraak met uw arts aangepast.

Zelf kunt u ook veel doen om uw medicijn gebruik zo veilig mogelijk te maken. Wel zo belangrijk als u ouder wordt. Want dan heeft u meer risico op bijwerkingen. Zeker als u meerdere medicijnen gebruikt. Ook medicijnen die u zonder voorschrift van de arts gebruikt en bv. bij de drogist of bij de supermarkt koopt kunnen risico’s geven.

Marianne Kwakkel, gepensioneerd apotheker en lid van Senioren Wageningen bespreekt dit onderwerp aan de hand van de presentatie:

“ Wijs met medicijnen. Tips voor oudere geneesmiddelgebruikers”.

Deze presentatie is gemaakt door de KNMP ( Koninklijke Maatschappij ter Bevordering van de Pharmacie) in samenwerking met PCOB/KBO.

De presentatie wordt gegeven op woensdag 3 april om 14:00 uur in de zaal van speeltuinvereniging Tuindorp, Floralaan 20-B.

Zaal open vanaf 13:30 uur. Toegang gratis voor leden van Senioren Wageningen, niet leden betalen € 2,00. Aanmelden niet nodig.