Is plantaardig eten op hogere leeftijd gezond?

Deelnemers gezocht voor de VOLD-studie! (65+)

Bent u 65+, heeft u een BMI tussen 23 en 32 kg/mheeft en bent u niet vegetariër of veganist? Dan kunt u in 2024 meedoen aan onderzoek naar het effect van een veganistisch voedingspatroon op de (spier) gezondheid van 65-plussers.

Plantaardige voeding wordt steeds vaker aangeraden vanwege het milieu Hoewel een voedingspatroon zonder dierlijke producten voordelen kan hebben voor de gezondheid, kan het zijn dat het de spieren minder stimuleert. Dit is met name op hogere leeftijd niet wenselijk.

Gedurende dit onderzoek volgt u 12 weken een veganistisch of uw gebruikelijke eetpatroon. Sommige deelnemers volgen ook een krachttrainingsprogramma te Wageningen. Voor, na en tijdens het onderzoek voeren wij gezondheidsmetingen uit, waaronder een MRI-scan, spierbiopt en bloedafname. Ook verzamelt u twee keer ontlasting. U ontvangt €480,- of €580,-, een reiskostenvergoeding en om de week gratis voedingsproducten naar uw voorkeur.

U kunt vrijblijvend contact opnemen met het onderzoeksteam. Dat kan via email: vold@wur.nl, of telefonisch via 0317-480504 (ma-vrij 9:00-17:00). Website: Vold-studie: Het effect van een veganistisch voedingspatroon op de (spier)gezondheid van 65-plussers – WUR