Is plantaardig eten op hogere leeftijd gezond?

Deelnemers gezocht voor onderzoek! (65+)

Bent u 65+, heeft u een BMI van 25-32 kg/m2 en bent u geen vegetariër of veganist? Dan kunt u meedoen aan onderzoek naar de werking van een veganistisch eetpatroon op de spieren en andere gezondheidsmaten.

Er wordt steeds vaker aanbevolen om minder dierlijke voeding te consumeren. Hoewel een voedingspatroon zonder dierlijke producten voordelen kan hebben voor de gezondheid, kan het zijn dat het de spieren minder stimuleert. Dit is met name op hogere leeftijd niet wenselijk.

Gedurende dit onderzoek volgt u 12 weken een veganistisch eetpatroon of een eetpatroon zonder beperkingen. Sommige deelnemers volgen ook een krachttraining programma. Voor, tijdens en na het volgen van het eetpatroon voeren wij metingen uit die veel informatie geven over uw gezondheid. Voor meer informatie, kunt u naar de website (zoek op: VOLD-studie Wageningen). Deelname is mogelijk vanaf augustus 2023.

U ontvangt een financiële vergoeding van €480 tot €580 en de reiskosten. Daarnaast ontvangt u om de week gratis een aantal voedingsproducten naar voorkeur.

Heeft u vragen of interesse? Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden. U kunt contact met ons opnemen via 06-28022873 (ma-vrij 9:00-17:00), of via e-mail: vold@wur.nl.