Samen naar een fittere toekomst!

Doe mee aan gratis voedings- en bewegingsprogramma (60+).

Wanneer we als mens ouder worden, verliezen we over het algemeen spiermassa. Hierdoor worden de gezondheid en conditie meestal minder. We weten dat dit kan worden tegengegaan met een gezonde leefstijl: gezonde voeding, met genoeg eiwit, en voldoende krachttraining. Het effect verschilt wel van persoon tot persoon. Hoe dit komt is nog niet bekend.

Tijdens dit onderzoek combineren we eiwitrijke, gezonde voeding en krachttraining, met als doel om ouderen vitaler te krijgen en ouderdomsziektes beter te voorkomen. We onderzoeken na twaalf weken wat het effect is op de spieren, de darmen, stofwisseling en weerstand, omdat deze een belangrijke rol spelen tijdens het ouder worden. Door deelname draagt u niet alleen bij aan waardevol onderzoek; het programma heeft waarschijnlijk gunstige effecten op uw gezondheid, is gratis, en het is gezellig om samen te sporten met de andere deelnemers.

Kunt u meedoen? U heeft moeite met opstaan uit een stoel en/of gebruikt meestal een hulpmiddel zoals een stok of een rollator bij het lopen buitenshuis, u bent 60 jaar of ouder, heeft een BMI tussen 18,5-35,0 kg/m2 en geen ernstige gezondheidsproblemen.

Wanneer vindt het plaats? De startdatum zal afhangen van uw beschikbaarheid. Ongeveer elke maand begint er een nieuwe groep aan het onderzoek.

Heeft u interesse in deelname aan dit onderzoek? Mail dan voor meer informatie naar voila@wur.nl of bel naar 0317-489713. Of bekijk onze website: VOILA onderzoek.