Samen naar een fittere toekomst!

Doe mee met het VOILA-onderzoek (60+).

Bent u 60+, heeft u moeite met opstaan uit een stoel en/of gebruikt u een hulpmiddel bij het lopen buitenshuis? Dan kunt u in 2024 deelnemen aan het VOILA-onderzoek naar het effect van gezonde voeding en beweging op het ouder worden.

Wanneer we als mens ouder worden, verliezen we over het algemeen spiermassa. Hierdoor worden de gezondheid en conditie meestal minder. Hierin zien we wel verschillen van persoon tot persoon. De een kampt bij 70 met meerdere gezondheidsproblemen terwijl de ander kerngezond is. Ook verschilt het effect van een gezonde leefstijl. Deze verschillen willen wij onderzoeken, om beter in kaart te brengen hoe iedereen zo fit en gezond mogelijk ouder kan worden.

Bij deelname ontvangt u een gratis leefstijlprogramma van 12 weken dat eiwitrijke, gezonde voeding combineert met krachttraining in kleine groepen, onder professionele begeleiding te Wageningen. Voor en na het onderzoek meten wij spier- en andere gezondheidsuitkomstmaten, waarvoor wij onder anderen krachtmetingen doen en bloed afnemen. Voor deelname ontvangt u €150,- en een reiskostenvergoeding.

U kunt vrijblijvend contact opnemen met het onderzoeksteam. Dat kan via e-mail: voila@wur.nl, of telefonisch via 0317-48971 (ma-vrij 9:00-17:00). Website: VOILA onderzoek: gezonder eten en bewegen in kleine groepjes om fitter en gezonder ouder te worden (60+) – WUR