Opfriscursus rijvaardigheid

Op 9 en 10 april heeft CSWO opnieuw de opfriscursus rijvaardigheid voor ouderen georganiseerd in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland.

Zoals elk jaar was er ook deze keer weer veel belangstelling. Uiteindelijk waren er 35 deelnemers. Op dag 1 werd men bijgepraat door Jeroen v.d. Wijst, instructeur van VVN, over o.a. de nieuwe verkeersregels. Door middel van beelden werden verschillende verkeerssituaties  getoond. Deze praktijkvoorbeelden waren zeer herkenbaar dus leverden aardige discussies op. De tweede dag bestond uit een oog test door Bril’29 en gehoortest door Beter Horen. Daarna ging men met een erkend rijinstructeur in eigen auto de weg op.

Na de rit werd door de instructeur het rijgedrag beoordeeld en besproken. Voor iedereen geldt  dat men in de loop der jaren een eigen rijstijl ontwikkelt. Na afloop bleek dat de deelnemers zowel het theoretische als praktische onderdeel als zeer positief en zinvol hebben ervaren. Iedereen kreeg deze keer een certificaat van goed (rij!) gedrag.  Dat is natuurlijk niet altijd het geval. Als de instructeur vindt dat er niet veilig gereden is wordt dit met de deelnemer besproken maar ligt de verantwoordelijkheid om te stoppen met rijden bij de deelnemer zelf. Maar dit jaar mag iedereen dus “ opgefrist” verder rijden.