NL-Alert – Laad ‘m op en Laat ‘m aan

Informatie bij een noodsituatie?

NL-Alert waarschuwt en informeert u bij noodsituaties. Wilt u NL-Alert ontvangen? Zorg dan dat uw mobiele telefoon opgeladen is en aanstaat. Want om NL-Alert te ontvangen moet uw mobiel aanstaan. Staat uw mobiele telefoon uit, dan mist u het NL-Alert. En weet u dus niet van een noodsituatie in uw buurt.

Zet u uw mobiele telefoon weleens uit? Bijvoorbeeld wanneer u gaat eten, bezoek ontvangt of slaapt? Als uw mobiel uitstaat, bestaat de kans dat u een NL-Alert mist. Want om NL-Alert te ontvangen, moet u uw mobiele telefoon opladen én aan laten staan. De overheid verstuurt alleen een NL-Alert tijdens de noodsituatie. Je krijgt geen NL-Alert als u uw mobiele telefoon later weer aanzet. Staat uw mobiel uit, dan mist u het NL-Alert. Dus laad ‘m op en laat ‘m aan.

Een NL-Alert klinkt anders dan een sms of WhatsAppbericht. Voor het ontvangen van NL-Alert hoeft u verder niets in te stellen op uw mobiele telefoon. Het werkt automatisch. NL-Alert is gratis en anoniem. Uw telefoonnummer blijft onbekend.

Staat uw mobiele telefoon toch een keer uit en is er een noodsituatie? Dan kunt u er op vertrouwen dat u op andere manieren geïnformeerd wordt. Het is wel verstandig om te vragen of uw buren of familieleden u informeren bij een noodsituatie. Zo weet u zeker dat u op de hoogte bent.

NL-Alert testbericht maandag 5 december
Wilt u weten hoe het is om een NL-Alert te ontvangen? Elke eerste maandag van juni en december zendt de overheid rond 12:00 een NL-Alert testbericht uit. Het laatste testbericht is op maandag 5 december verzonden. Op de dag van pakjesavond. Hopelijk hebt u het ontvangen. In het bericht stond dat u niets hoeft te doen. Door het testbericht ervaart u hoe een NL-Alert klinkt en eruit ziet. Zorg er dus voor dat uw mobiel aanstaat, zodat u het NL-Alert testbericht kunt ontvangen.

NL-Alert
NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat u waarschuwt en informeert over noodsituaties. Denk aan een grote brand, rookwolk met giftige stoffen of onverwacht noodweer. In een NL-Alert staat uitgelegd wat er aan de hand is, wat u moet doen en waar u meer informatie vindt.

Kijk voor meer informatie over NL-Alert op www.nl-alert.nl.