Van Valleihopper naar HaltetaxiRRReis

Tot nu toe kon iedereen gebruik maken van Valleihopper. Ook als u geen Wmo-pas had van de gemeente. Maar als u geen WMO-pas heeft kunt u vanaf april 2022 geen gebruik meer maken van de Valleihopper. Daarvoor in de plaats komt de provincie Gelderland met een nieuw vervoerssysteem: namelijk de HaltetaxiRRReis.

Wat is HaltetaxiRRReis
HaltetaxiRRReis is een aanvulling op het regulier openbaar vervoer. HaltetaxiRRReis is een deeltaxi zonder vaste route. U kunt gebruik maken van halteRRReis voor een reis binnen een straal van twee tot vijftien kilometer. Dit vervoer is van halte-tot-halte of van halte naar een trein-of busstation. Het reizen met haltetaxiRRReis is alleen mogelijk op tijdstippen dat er geen ander openbaar vervoer beschikbaar is. Uiteraard kunnen rolstoelgebruikers ook mee met haltetaxiRRReis. Hiervoor zijn speciale voertuigen ingericht.

HaltetaxiRRReis bestellen
U moet de reis vooraf reserveren, minimaal 1 uur en maximaal 2 maanden van te voren. U kunt de haltetaxiRRReis bestellen via de website , via de RRReis-app, via de 9292-app of via telefoonnummer 085 004 66 99. Het tarief bestaat uit een opstaptarief van €2,02 + €0,36 per kilometer.

Voor meer informatie open de Brochure haltetaxiRRReis