Poëzie wandeling Zomersneeuw

Onder de poëtische titel Zomersneeuw exposeren 10 beeldend kunstenaars in het prachtig gelegen Belmonte Arboretum in Wageningen. Tegelijk laten 11 dichters hun woorden dwarrelen als zomersneeuw. Ze komen terecht in het arboretum, bij de kunstwerken, en bij u.

Zomersneeuw is een fenomeen waarbij eendagsvliegen in het zomerse avondlicht massaal uitvliegen, paren en sterven. Deze korte levenscyclus vormde de inspiratie voor het thema van de 11e editie van Beelden op de Berg: ‘eeuwige verjonging’. Cyclische processen die overal in de natuur waar te nemen zijn, de natuur die zich voortdurend verjongt. De dichters hebben zich laten inspireren door de kunstwerken en door het thema van deze expeditie.

De gedichten worden gebundeld in een mooi boekje, en voorgelezen tijdens poëziewandelingen, de laatste wandeling is op  23 september.
Startpunt: Koetshuis Arboretum Belmonte, Generaal Foulkesweg 94a in Wageningen om 15:00 uur.
De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom!

Deelnemende dichters:
 Martijn Adelmund, Annie van Gansewinkel, Bobje Goudsmit, Tim Horsting, Paul Dunki Jacobs, Tinus de Kam, Simon Oosting, Ivanka de Ruijter, Wijnand Steemers, Ruud Verwaal, Laurens van der Zee
Organisatie: De Plek ism Schrijversharten.