Blijf bewegen

Sportservice Wageningen organiseert de aankomende periode een aantal programma’s voor senioren (55 jaar en ouder);

* Op 20, 21, 25 en 25 april organiseren zij fittesten voor 55+;

* In mei gaan ze van start met een wandelgroep en een beweeggroep.

Beide duren 10 weken. Bij de beweeggroep maakt men kennis met een aantal lokale sport- en beweegaanbieders;

* In mei/juni willen ze starten met een cursus valpreventie voor hen die geïnteresseerd zijn.

FITTEST EN BEWEEGADVIES
Graag brengen zij u op de hoogte van hun aankomende aanbod voor mensen van 55 jaar en ouder. Op 20, 21, 25 of 26 april kunt u bij OBS de Tarthorst, Tarthorst 4 terecht om uw gezondheid te laten testen en krijgt u aansluitend beweegadvies. De fittest voeren zij uit in samenwerking met Fysiotherapie Vis. Met testen als kracht, lenigheid, bloeddruk en uithoudingsvermogen. De fittest duurt 45 minuten. Deelname is gratis. Mocht u willen deelnemen dan kunt u de voorkeur van tijdstip en dag per telefoon doorgeven.

BEWEEGPROGRAMMA
Vanaf mei 2022 start er een wandel- en een beweeggroep. Met de wandelgroep gaat u tien weken wandelen onder begeleiding. Om tegemoet te komen in de kosten vragen wij voor deelname aan de wandelgroep een bijdrage van €5,00 en de beweeggroep van €15,00 euro. Met de beweeggroep maakt u in 10 weken tijd kennis met verschillende sporten en hun aanbieders. Plezier in bewegen staat voorop.

VALPREVENTIE
Vitaal ouder worden daar zetten zij xich voor in. Naarmate u ouder wordt vergroot de kans op valincidenten met ernstige gevolgen tot dien. Zij bieden u de mogelijkheid om deel te nemen aan een voorkom vallen cursus. In samenwerking met fysiotherapie Groothuis leert u in maximaal 10 weken tijd zaken waarop u moet letten buiten en rondom huis. U krijgt tips mee over wat u kunt doen en u krijgt informatie over mogelijke risicofactoren. Zij leren u niet echt vallen maar het voorkomen van vallen, zodat u zich vertrouwt en zelfredzaam voelt. De cursus gaat bij voldoende interesse in het voorjaar van start en hiervoor vragen zij een eigen bijdrage. Dag/tijdstip nog in overleg.

Meer informatie en opgeven bij:

BERRY HELLEGERING
BUURTSPORTCOACH EN VERENIGINGSADVISEUR
Aanwezig. maandag t/m vrijdag
Tel. 06 – 10 88 68 29