Buddy to Buddy Wageningen zoekt extra vrijwilligers, iets voor u?

Buddy to Buddy is onderdeel van Welkom in Wageningen en koppelt vluchtelingen die wonen in AZC De Bosrand en AZC De Keijenbergseweg met  inwoners van Wageningen op basis van vriendschap en gelijkwaardigheid. Een Wageningse buddy wordt voor vier maanden maatje van een nieuwkomer. Iedereen die in Wageningen en omgeving woont kan meedoen als buddy (jong, oud, man, vrouw of als gezin). In deze vier maanden ondernemen de koppels leuke activiteiten, drinken samen koffie, de nieuwkomer oefent de Nederlandse taal en leert beter begrijpen hoe dingen lopen in onze samenleving.

Elkaar leren kennen en samen plezier hebben staan centraal. Naast plezier hebben is het ook een verrijking. Nieuwkomers komen niet in een sociale isolatie terecht en de integratie wordt aan wee kanten bevorderd. Voor verdere info vindit je op de website van WelkomWageningen:

Wij hopen dat er onder ons platform mensen zijn die geïnteresseerd zijn om buddy te worden. Als u interesse heeft of nog vragen hebt, in beide gevallen kunt u zich richten tot: wageningen@buddytobuddy.nl of bellen met onze coördinator Tania (06 84957366)