Zingen met Henk

Ingrediënten voor een gezellig uurtje zang: een begeleider die aangeeft wat er gezongen kan worden. Kinderen die het eerst even voorzingen om daarna samen te zingen. En een publiek dat het fijn vindt om samen met die kinderen en pianist aan de slag te gaan. Krijg je ook al zin? Dan bof je!

Want op woensdag 27 november geeft Henk Laméris samen met kinderen van de Montessorischool een lunchconcert in de bblthk. Van 12.45 tot 13.45 uur, gratis toegang.

De kinderen die komen zingen beginnen elke week vrijdagmorgen op de Montessorischool met een klein uurtje zang onder begeleiding van de oud ‘hoofdmeester’ van die school, te weten Henk Laméris. Ouders en kinderen van de school weten sinds jaar en dag dat dat een hele plezierige start van de dag is. De motivatie van Henk is dan ook dat kinderen aan het einde van de basisschool een ‘rugzak vol met liederen voor het leven’ bij zich hebben.

Henk vertelt: “Oud-leerlingen die ik regelmatig spreek , weten als geen ander zich liederen te herinneren die bij hen veel indruk heeft gemaakt. Dat werkt dan ook heel motiverend om hier mee door te gaan.

De bundel die we hierbij gebruiken heet “Zingen met Henk “, waarin een 100 tal liederen . Variërend van “Wiesje naar Wosje” (Annie M.G. Scmidt / Drs. P.)en Zuiderzeeballade, Tulpen uit Amsterdam, De paardendief, Opzij, Opzij, Opzij….. M’n tante d’r blouse, Noorse bruiloft…te veel om op te noemen.”

Tekstboekjes worden uitgedeeld.