Problemen met administratie of schulden?

Veel meer mensen dan je zou denken zijn òf zelf òf via hun omgeving betrokken bij armoede of schulden. De gevolgen daarvan zijn groot. Gevoelens van machteloosheid, maar ook schaamte kunnen je levensvreugde en mogelijkheden behoorlijk aantasten.

Er gebeurt veel op het gebied van armoedebestrijding in Wageningen, zowel door de gemeente als door vrijwilligersorganisaties. ISOFA – SchuldHulpMaatje is daar één van. Toch weten mensen vaak niet hoe deze hulp werkt en waar ze terecht kunnen. Er bestaan soms ideeën die niet kloppen en men wacht vaak erg lang voor hulp gezocht wordt.

Onze vrijwilligers bezoeken mensen thuis om te helpen bij het oplossen van schulden en het ordenen van de administratie. De verantwoordelijkheid wordt niet overgenomen. De begeleiding bestaat voor een belangrijk deel uit het bevorderen van de zelfredzaamheid: mensen leren om hun eigen zaken te regelen.

Naast aanmeldingen voor hulp, kunnen we vrijwilligers gebruiken. De landelijke vereniging verzorgt cursussen als voorbereiding op dit vrijwilligerswerk.

Vraag vrijblijvend informatie en maak kennis met de coördinator:
Leontine van Eck: coordinator@isofa-wageningen.nl
Telefoon: 06-37289131
www.isofa-wageningen.nl en schuldhulpmaatje.nl