Film september

Gelukkig gaat de 50+Bios op donderdag 16 september as om 14:00 uur weer van start. Voorlopig nog onder handhaving van de anderhalve-meter-maatregel. Op donderdag 16 september zijn daarom twee zalen beschikbaar met een totaal aantal stoelen van ca 60.

Le meilleur reste à

Regie & scenario: Matthieu Delaporte, Alexandre de la Patellière | Acteurs: Fabrice Luchini, Patrick Bruel, Zineb Triki, Pascale Arbillot, Marie Narbonne, Jean-Marie Winling, ea | Camera: Guillaume Schiffman | Muziek: Jérôme Rebotier | Montage: Célia Lafitedupont, Sarah Ternat | Jaar: 2019 | Landen: Frankrijk, België.

Donderdag 16 september 2021 om 14:00 uur in het Heerenstraat Theater

Twee nogal verschillende hoofdpersonen en een bijzonder misverstand zijn de hoekstenen van deze buddy-komedie van dit bekende Franse regisseursduo. Een komedie die naar het slot toe zijn tragische kant onthult. De hoofdpersonen zijn Arthur [Fabrice Luchini] en César [Patrick Bruel], twee levenslange vrienden. De een een serieuze, wat bangelijke zenuwpees, de ander een frivole flierefluiter en womanizer. Na een ongelukkige val sleept Arthur z’n vriend voor een scan naar het ziekenhuis. Die scan komt op Arthur’s naam, omdat z’n zorgeloze vriend geen zorgpas blijkt te hebben. De onverwachte scan toont uitgezaaide kankercellen. Bij wie? Door de paswisseling denkt César dat het Arthur is, terwijl Arthur weet dat het César is. Dit leidt ertoe dat César, in de veronderstelling dat Arthur terminaal ziek is, besluit om meteen bij Arthur in te trekken om de laatste maanden met zijn vriend van het leven te genieten. Arthur’s onvermogen z’n vriend duidelijk te maken wat de werkelijke toedracht is, leidt tot een aaneenschakeling van bij tijden kolderieke situaties, waar de Franse steracteurs wel raad mee weten. Maar natuurlijk blijkt het onderliggende thema uiteindelijk te ernstig om de ware toedracht van het misverstand met verbale virtuositeit te blijven verhullen. Daar komen ook Arthur en César uiteindelijk achter. De aankomende dood van je beste vriend is tenslotte niet echt een feestje. Ook niet in deze grappige, tedere en ontroerende ode aan de vriendschap en het leven.

Tenzij anders aangegeven, beginnen de films elke derde donderdag van de maand in het Heerenstraat Theater om 14:00 uur [zaal open om 13:45 uur]. De toegangsprijs bedraagt € 7,75, inclusief koffie of thee en cake. Kaartverkoop start elke eerste donderdag van de maand aan de kassa van het theater. Reserveren is niet mogelijk, digitale kaartverkoop wèl. Ga hiervoor naar: https://www.heerenstraattheater.nl/pwo. De kassa [ook digitaal] is dagelijks open, op maandag, dinsdag en vrijdag vanaf 15:00 uur, op woensdag en donderdag vanaf 14:00 uur, en op zaterdag en zondag vanaf 12:00 uur.