Film september 2018

A CASA TUTTI BENE

Regie: Gabriele Muccino | Scenario: Gabriele Muccino, Paolo Costella | Camera: Shane Hurlbut | Muziek: Nicola Piovani | Acteurs: Pierfrancesco Favino, Stefano Accorsi, Stefania Sandrelli, Claudia Gerini, Ivano Marescotti, Valeria Solarino, Gianfelice Imparato, Giulia Michelini ea | Land: Italië | Jaar: 2018 | Speelduur: 105 min

Donderdag 20 september 2018 om 14:00 uur in het Heerenstraat Theater

In de bitterzoete komedie A casa tutti bene [Thuis is alles OK] laat de Italiaanse filmmaker Gabriele Muccino zijn licht schijnen op de Italiaanse familie als peiler van de samenleving. Voor zijn film, die in Italië op Valentine’s Day in première ging en een groot kassucces werd, kon hij beschikken over een topcast van drie acteurgeneraties. Alba [Stefania Sandelli] en Pietro [Ivano Marescotti]  vieren hun 50-jarige huwelijksfeest op het zonovergoten eiland Ischia in de golf van Napels. Zij bewonen daar sinds kort een lommerrijke villa aan zee met voldoende plaats om een uitgebreide familie te ontvangen. Wat begint als een genoeglijk samenzijn, verandert na het diner wanneer blijkt dat de veerboot naar Napels wegens storm niet uitvaart. Noodgedwongen moet de hele familie twee dagen en nachten met elkaar doorbrengen. Alle oud zeer, onprettige geheimen en verzwegen spanningen komen al snel aan de oppervlakte. De schone schijn van familie blijkt maar van korte duur. Vóór je het weet gaan de maskers af en tonen de leden hun ware aard. Zelf zegt Muccino: “Deze film gaat over alles: het leven, ieders privé bestaan, hoe moeilijk het is om met anderen samen te leven, ook waar het je partner, je kinderen of je ouders betreft. Het verhaal laat zien -zoals een van de jongeren in mijn film opmerkt- hoe moeilijk het is om oprecht te blijven. Iedereen wil daar wel naar streven, maar het blijkt telkens een van de lastigste opgaven in het leven te zijn.”. Hoe Italiaans de geschetste situatie ook is het verhaal zou natuurlijk overal elders in Europa en daarbuiten kunnen spelen.

Tenzij anders aangegeven, beginnen de films elke derde donderdag van de maand in het Heerenstraat The­ater om 14:00 uur [zaal open om 13:45 uur]. De toegangsprijs bedraagt € 7,50, inclusief koffie of thee en cake. Kaartverkoop start elke eerste donderdag van de maand aan de kassa van het theater.
Reserveren is niet mogelijk, digitale kaartverkoop wel. De kassa is dagelijks open, op maandag, dinsdag en vrijdag vanaf 15:00 uur, op woensdag en donderdag vanaf 13:00 uur, en op zaterdag en zondag vanaf 12:00 uur.