Film november 2019

EYE IN THE SKY

VIJFTIEN JAAR 50+ BIOS IN WAGENINGEN

NOVEMBER 2004 – NOVEMBER 2019

 

 

 

 

 

 

Donderdag 21 november 2019 om 14:00 uur in het Heerenstraat Theater
Bij twee zalen start de film in zaal 2 om 14:15 uur. De zaal gaat open om 13:45 uur resp. 14:00 uur.

Gavin Hood, VK, 2015 Speelduur 1 uur 42 min

De Zuidafrikaanse regisseur Gavin Hood kijkt met de­ze politieke thriller achter de schermen van de verborgen ‘war on terror’. Een wereldwijde oorlog die dagelijks woedt met op afstand bestuurde camera’s en wapens. De deelnemers zit­ten in een netwerk dat vier continenten omspant.  Uiteindelijk draait het allemaal om één locatie: een huis in een sloppenwijk in Nairobi waar een aantal Al-Sha­baab terroristen bezig is met de voorbereiding van een aanslag. De film opent met een geheime missie die kolonel Katherine Powell (Helen Mirren) ontvangt op haar basis in Sussex UK. Doel: het arresteren van die Al-Shabaab terroristen. Wanneer blijkt dat er een acute dreiging van deze groep uitgaat, wordt het doel aangepast van arresteren naar doden. Dronepiloot Steve Watts (Aaron Paul) in Las Vegas ontwaart een klein meisje dat een broodkraampje opent binnen het bereik van zijn droneraket. Hij wacht met vuren en stuurt zijn vraag ‘Wat nu?’ omhoog langs de ‘chain of command’. Naar de verantwoordelijke commandant en politici, in dit geval luitenant-generaal Benson (Alan Rickman) en diens regeringsdelegatie. In deze keten schuift iedere betrokkene de beslissing door naar een hoger niveau tot aan de staatssecretaris (Iain Glen) in Londen. Ondertussen zijn in Nairobi ook ‘eyes on the ground’ ingeschakeld in de persoon van Jama Farah (Barkhad Abdi) die met geavanceerde mini-drones in het huis van de terroristen doordringt. Het uiterst strak gemonteerde, complexe Eye in the Sky schakelt in hoog tempo tussen de verschillende locaties en is zo ijzingwekkend spannend als een verhaal over ‘schone’ oorlog op afstand maar kan zijn. De film ging in première in de week dat in Somalië 150 burgers werden gedood door US-drones.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaartverkoop start op donderdag 7 november om 13:00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 7,75.  Reserveren is niet mogelijk, digitale kaartverkoop wel. De digitale link werkt vanaf de start van de kaartverkoop. De kassa is dagelijks open, op maandag, dinsdag en vrijdag vanaf 15:00 uur, op woensdag en donderdag vanaf 13:00 uur, en op zaterdag en zondag vanaf 12:00 uur.
Vanwege onze verjaardag kunt u in de verlengde pauze, behalve de gebruikelijke koffie en thee, ook wijn, bier en fris kiezen, gegarneerd met hartige hapjes.