Film mei 2019

Le Jeu

Regie: Fred Cavayé  |  Scenario: Filippo Bologna, Fred Cavayé, ea  |  Acteurs: Bérénice Bejo, Stéphane De Groodt, Suzanne Clément, Roschdy Zem, Doria Tillier, Vincent Elbaz, Grégory Gadebois, ea  |  Fotografie: Denis Rouden, ea  |  Ge­luid: Audrey Abiven,  ea  |  Land: F  |  Jaar: 2018  |  Duur: 90 min

Donderdag 16 mei 2019 om 14:00 uur in het Heerenstraat Theater

In een dolle bui besluiten zeven vrienden elk mobiel bericht met elkaar te delen. Ze kennen elkaar door en door, de oude vrienden die in Le jeu met elkaar gaan eten. Dat denken ze tenminste. Vandaar ook dat het originele plan van gastvrouw Marie (Bérénice Bejo) niet met­een van tafel wordt geveegd. Zij stelt voor om alle mobiele telefoons op tafel te leggen en elk binnenkomend bericht -sms, oproep, e-mail, twitter, facebook- met elkaar te delen en hardop voor te lezen. Wat kan er mis gaan? Ze hebben toch niets te verbergen? Maar niet alles blijkt even onschuldig en het spel leidt al gauw tot intieme bekentenissen, hilarische momenten, alsook minder leuke gevolgen. Voor ze het weten leren ze kanten -en feiten- van elkaar kennen die ze nooit eerder hebben gezien. Wat als een schijnbaar onschuldig vermaak begon blijkt dat allengs minder te zijn. Nog vóór het toetje wordt opgediend liggen beelden en reputaties aan scherven. Het motto ‘nothing to hide’ waarmee wij de gangbare moderne inbreuken op onze privacy omhelzen blijkt een illusie. En dan doet regisseur Fred Cavayé nog z’n best om het blijspelkarakter van de film te handhaven. De film is de Franse remake van de succesvolle Italiaanse comedie Perfetti Sconosciuti [Perfecte onbekenden] uit 2016 van Paolo Genovese. Hoe aansprekend het thema is, mag blijken uit het feit dat er behalve een Franse meer dan acht remakes in de rest van de wereld zijn uitgebracht of op stapel staan. Dat ook deze versie lekker kijkt is te danken aan de vlotte regie en de sterke cast.

Tenzij anders aangegeven, beginnen de films elke derde donderdag van de maand in het Heerenstraat The­ater om 14:00 uur [zaal open om 13:45 uur]. De toegangsprijs bedraagt € 7,75, inclusief koffie of thee en cake. Kaartverkoop start elke eerste donderdag van de maand aan de kassa van het theater. Reserveren is niet mogelijk, digitale kaartverkoop wel. De digitale link werkt vanaf de start van de kaartverkoop. De kassa is dagelijks open, op maandag, dinsdag en vrijdag vanaf 15:00 uur, op woensdag en donderdag vanaf 13:00 uur, en op zaterdag en zondag vanaf 12:00 uur.