Alzheimer Café in een bijzonder jasje

Op 22 januari 2019 wordt het Alzheimer Café Wageningen in een bijzonder jasje gestoken.

We bieden bezoekers een gratis theatervoorstelling aan: ‘Waar ga je heen?’ van Theatergroep Aan de Lijn uit Deventer.
De voorstelling vindt plaats in onze nieuwe locatie: Thuis in Wageningen.
Aanmelden vóór 18 januari bij het Odensehuis, 0317- 358711

 

We worden allemaal ouder. Daarbij horen de mooie, maar ook de mindere kanten van ouder worden. Het besef dat je capaciteiten achteruitgaan. En dan de diagnose: Dementie. Dementie heb je niet alleen. Dementie verandert je eigen leven en het leven van iedereen in je omgeving.

Waar ga je heen? Dementie verandert je gedrag. Daarmee ook je relaties. In de theatervoorstelling ‘Waar ga je heen’ wordt dat gevoelig uitgebeeld. Mia en Wim zijn al lang getrouwd. Mia heeft een baan, maar kan zich niet goed meer concentreren. Dat levert spanningen op, ook thuis. Ook daar verandert veel. De alledaagse huiselijke gesprekjes veranderen van toon. Mia wordt kortaf en reageert geprikkeld. Het gaat steeds stroever tussen Wim en Mia. Wat is er toch met haar aan de hand? De overgang? Burn-out?

Diagnose: dementie Na de diagnose dementie is de belangrijkste vraag: Wat betekent dit voor Mia? Wat betekent dit voor Wim en alle andere mensen in haar omgeving? In het toneelstuk laten Mia en Wim zien wat er mis kan gaan én hoe het beter kan. Mia en Wim leren steeds beter om te gaan met haar ziekte. Ze kunnen steeds beter samen inspelen op de situaties die zich voordoen. De voorstelling duurt ruim een uur. Na de voorstelling is er gelegenheid tot napraten.

Samen gaat het beter Het Alzheimer Café Wageningen kiest niet zomaar voor deze theatervoorstelling. Dementie heb je niet alleen. Het Alzheimer Café Wageningen biedt al jaren elke 4e dinsdag van de maand een inloop bijeenkomst voor mensen met dementie en hun naasten.

LET OP!

Per 22 januari 2019 vindt het Alzheimer Café Wageningen plaats in Thuis Wageningen, Stationsstraat 32 in Wageningen.

Elke 4e dinsdagavond van de maand 19.30-21.30 uur, inloop vanaf 19:00 uur.